Agent 47 u krizi - Square Enix prodaje IO Interactive



Ovog jutra se pojavila vest da Square Enix planira da proda studio koji stoji iza Hitman igara - IO Interactive a ukoliko se ne pronađe kupac, studio će možda biti zatvoren. Zvanični PDF fajl koji je dostupan javnosti objašnjava razlog ovog poteza.


“Kako bi povećali zadovoljstvo igrača i ujedno potencijal tržišta, fokusiraćemo naše resurse i energiju na ključne franšize i razvojne timove. Kao rezultat toga, kompanija je nažalost odlučila da se povuče iz biznisa IO Interactive A/S-a, Danske korporacije, od 31. marta 2017. godine. Ova odluka je rezultat velikog gubitka koji broji više od 4,898 miliona jena, …”

“Kao rezultat gubitka, kompanija je započela diskusije sa potencijalnim novim investitorima i trenutno pregovara kako bi osigurala ovu investiciju. Iako nema garancije da će pregovori biti završeni uspešno, oni se ispituju kao najbolji interest akcionara, razvojnog tima i industrije”.


Vest se pojavila iznenada i uprkos tome što je već doneta odluka, javnost nije znala ništa o problemima franšize. Štaviše, prva sezona Hitman video igre iz 2016. godine ima sjajne ocene kritičara - više od 80% na metacritic skali, što je igrače još više iznenadilo. Veruje se da je baš ta video igra povod prodaje a kao krivac se navodi loša prodaja.


Hitman serijal će ove godine napuniti 17. godina od objave prve igre. Važi za jedan od serijala koji je na neki način uticao i definisao stealth žanr. Vremenu ostaje da pokaže šta će se desiti, a mi se svakako nadamo da će neko preuzeti IO Interactive te da če Hitman još jednom ugledati svetlost dana.






Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!