Terraria - Vodič 3 Boss borbe!Stigli smo i do poslednjeg dela našeg vodiča! Ovaj vodič će vam pomoći da pređete boss neprijatelje u Terrariji ! Nastavak vaše avanture će se svoditi na novi Hardmode svet koji će se aktivirati, ili u nova istraživanja ukoliko ste već u njemu !

Boss borbe se mogu desiti potpuno neočekivano ili ukoliko ih vi “aktivirate”.
Svaki boss sa kojim se sretnete tokom prvog dela igre ima svoju težu verziju tokom drugog dela igre ! Njihove mehanike se takođe razlikuju drastično. Ovaj vodič fokusira PC verziju igre usled različitih izmena koje se mogu pronaći samo na drugim platformama. Pred svaku veliku borbu se očekuje od igrača da organizuju napitke ukoliko mogu ili naprave neki od mehanizama !


1. King Slime

King slime se smatra jednim od lakših boss neprijatelja ! Može se stvoriti potpuno nasumično ili upotrebom Slime Crown predmeta. Kako bi ubili ovog neprijatelja možete upotrebiti njegovu veličinu u vašu korist. Kao i svaki slime neprijatelj, King slime takođe skače određenom putanjom i usled toga se vrlo lako može zaglaviti negde ili skočiti pogrešno. On takođe neće moći da propadne kroz platforme pa se za neutralizaciju preporučuje teren sa nekoliko nivoa platformi ili neravnina u terenu. Predmete koje ćete dobiti neutralizacijom mogu biti korisni!


2. Eye of Chtulu

Eye of Chtulu će najverovatnije biti vaš prvi veliki neprijatelj ! Može se stvoriti svake večeri kada se ispune uslovi opreme ili upotrebom “Suspicious looking eye” predmeta. Kako je ovo prvi neprijatelj, verovatno nećete imati dosta korisnih predmeta da napravite ‘arenu’ u kojoj ćete se boriti. Preporučuje se kreiranje dosta spratova platformi! Ovaj neprijatelj ima dve faze, tokom prve će na vas pucati i eventualno naletati, dok će u drugoj, koja će se aktivirati kada bude na određenom procentu životnih poena, stalno naletati na vas. Preporučuje se platinum ili gold armor dok izbor oružja više odgovara onom za daljinu - jer Eye of Chtulu leti u vazduhu i nećete često imati mogućnost da ga napadate iz blizine. Tokom prve faze će se takođe stvarati dodatni neprijatelji koji mogu proći kroz zidove, poželjno je da se prvo rešite njih ukoliko nemate dovoljnu snagu da uništite samog bossa veoma brzo. Druga faza će zahtevati nešto više pokreta igrača. Neće biti dodatnih neprijatelja ali će boss naletati na vas konstantno.3. Eater of the Worlds

Eater of The Worlds će se stvoriti jednom kada uništite tri Shadow Orbsa i nakon svaka tri posle toga. Takođe se može stvoriti upotrebom predmeta Worm Food. Pak, samo dok ste u Corruption biomu, ukoliko boss nekako izađe iz toga nestaće. Ovaj neprijatelj može da prolazi kroz sve solidne objekte, ima ogroman broj spojenih delova koji će se uvijati oko vas! Priprema terena podrazumeva da napravite most od platformi koji je dosta visoko u svetu! Boss ima ogroman domet pa će moći da vas dohvati visoko ! Gold ili Platinum armor se preporučuje dok su oružja koja prolaze kroz neprijatelje biti najbolji izbor. Tokom celokupne borbe, ukoliko ubijete jedan od delova ovog neprijatelja, ostatak će tu pući i postaće deo za sebe. Jednom kada uništite sve delove neprijatelja dobićete nagrade. Najbolje je pucati kada krene da pada ka vama ili ukoso ka celokupnom delu tela, ukoliko koristite tip oružja koji prolazi kroz celog neprijatelja. Na taj način ćete vršiti maksimalnu štetu svakom delu neprijatelja !


4. Skeletron
Skeletron je ogromni boss koji se može stvoriti ukoliko razgovarate sa NPCom koji se nalazi ispred tamnice. Može se stvoriti samo noću i može predstavljati izazov čak i igračima koji imaju najbolju opremu za taj nivo! Sastoji se od tri dela : Dve ruke i glava. Ruke se nezavisno od glave pomeraju i ogromne su a istovremeno mogu prolaziti kroz blokove ! Kod ove borbe arena nije toliko bitna jer se neprijatelj brzo kreće i zahteva ogromnu površinu. Ipak, jedan most platformi je poželjan kako bi mogli lako da izbegnete napade. Ukoliko imate čizme koje vam omogućavaju da letite lakše će biti izbegavanje ! Oružje na daljinu koje je brzo je poželjno jer ovde takođe nećete imati dosta vremena da udarate neprijatelja iz blizine. Ukoliko uništite obe ruke, ostaće samo glava koja će se okretati i nasrtati na vas, što može da vam olakša preostali deo borbe. Pak, borba je dosta dugačka a morate je završiti pre dana jer će Skeletron nestati. Najbitnije je izbeći većinu napada !


5. Wall of Flesh

Wall of Flesh je poslednji boss pre nego što se aktivira Hardmode režim, koji ima teže verzije svih neprijatelja. Može se stvoriti samo ukoliko bacite u lavu predmet “Guide Vodoo Doll” dok je Guide NPC živ. Wall of Flesh ima 8000 životnih poena i zahteva ozbiljno pripremanje arene ! Naime boss se stvara samo u podzemlju - poslednjem sloju sveta Terrarije. Zauzima celu visinu ekrana i konstantno se kreće od početka do kraja sveta ! Usled toga ćete morati da farmate dosta drva kako bi napravili ogroman most od platformi u podzemnom svetu, kako bi mogli da se pomerate. Čak i ukoliko imate najbolje predmete za taj nivo, bitka može potrajati dugo i Wall of Flesh može doći do 80% malog sveta ! Preporučuje se most dugačak bar 500 blokova ukoliko imate najbolju opremu, dok taj broj može postati čak 2000 ukoliko to nije slučaj ! Korisni će biti gadžeti poput čizmi za letenje a posebno je koristan gadžet koji će vas spasiti od vatrene štete - za slučaj da upadnete u lavu. Preporučuje se Molten Armor a oružje je u ovom slučaju raznovrsno. Neprijatelj će vas gađati laserima a pored toga ima ogroman broj pipaka koji hrle ka vama. Kako se konstantno kreće ka jednoj strani sveta i vi ćete morati da se krećete u tom pravcu i konstantno pucate u njega ! Ukoliko slučajno neprijatelj pređe preko vas, učiniće određeni deo štete i baciće vas ispred! Celokupna borba može trajati dosta dugo a jednom kada ubijete Wall of Flesha, vaš svet će ući u hardmode režim gde će sve biti dosta teže. Baš iz tog razloga se ne preporučuje borba sa ovim neprijateljem dok ne pokupite sve gadžete koji su korisni ili najbolji armor.


Hardmode boss neprijatelji i zamene već spomenutih


6. The Twins
The Twins je hardmode zamena za Eye of Chtulu. Ovog puta će se stvoriti dva oka koja su zajedno povezana. Oba oka imaju svoju drugu fazu koja je dosta teška ! Preporučuje se Adamantite armor, korisni gadžeti za izbegavanje udarca i oružje za daljinu. Arena u vazduhu je pogodna pa je dobro napraviti most od platformi! Kako se oba mogu transformisati najbolja strategija je da sav fokus uložite u jednog od njih a zatim drugog. HP oba neprijatelja je 43,000 što je dosta više u poređenju sa Wall of Fleshom koji ima 8,000. Spazmatism će napadati konstantno u prvoj fazi i slati zelene lasere na vas, dok će Retinazer slati lasere stalno !


7. The Destroyer

The Destroyer je zamena za Eater of The Worlds bossa. Ima 80,000 HP-a i za razliku od prethodne verzije, u ovoj se neće deliti na pojedine delove. On takođe sada iz svakog segmenta šalje lasere na igrača i stvara dodatne neprijatelje. Oružje koje probija više neprijatelja se preporučuje takođe a igrači bi trebali da fokusiraju dodatne neprijatelje. Pored svega, što manje HPa ima to će brže pucati !


8. Skeletron Prime

Teža verzija Skeletrona. Ukupno ima 59,000 HP-a i dodatna oružja umesto dve ruke. Svako oružje ima drugačiji sistem napada a izbegavanje udarca je ključno! Ipak, ukoliko igrači uspeju da unište glavu pobediće ovog bossa kao i prethodnu verziju. Potreban je maksimalni armor koji možete priuštiti, oružje za daljinu a sama arena je poželjna u vidu nekoliko spratova platformi - usled težine koju će vam zadati dodatne ruke sa oružjima.


9. Plantera

Plantera je nedavno dodati neprijatelj. Može se stvoriti ukoliko uništite Plantera’s Bulb - cvet koji se može pronaći u podzemnoj džungli ali tek nakon što ubijete bilo kog hardmode boss neprijatelja. Ona ima dve faze, tokom prve će se kretati po okruženju i napadati vas projektilima, dok će tokom druge faze nasrtati na igrača. Jednom kada uništite Planteru, tamnica će dobiti hardmode neprijatelje!


10. Golem

Golem se može pronaći u “Temple” okruženju i može se stvoriti upotrebom Lizahrd Power Cell na Lizahrd Altar bloku. Kako bi došli do ovog neprijatelja morate pobediti Planteru! On ima dve faze, tokom prve ćete moći da napadate samo njegovu glavu i ruke. Ukoliko uništite glavu počeće druga faza gde će svi delovi moći da se napadnu. Tokom obe faze je kritično da pazite na njegove pokrete i izbegavate štetu! Obe vrsta oružja će raditi kod ovog neprijatelja jer ćete često biti u mogućnosti da ga napadnete iz blizine.


Pored navedenih boss neprijatelja, postoje alternative u zavisnosti od okruženja u kome se igrač stvori, kao i ekskluzive za određenu platformu. Postoje takođe i nepriajtelji koji će se stvoriti samo tokom određenih datuma ! Pak, ovi boss neprijatelji su najčešći sa kojima ćete se sresti u Terrariji na PCju.

Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!