No Man's Sky - Saveti i trikoviNo Man’s Sky definitivno nije igra koja igrače “drži za ruku”. Od igrača se očekuje da sami pronađu svoj put i shvate kako šta radi. No nekada to nije lako i zbog toga mnogi trpe iritantne situacije poput nedostatka mesta, tehnologija i sl.

Evo skupa saveta koji će biti korisni svakom novom igraču, kao i onima koji već uveliko igraju igru.


Pokupite Atlas Pass v1 na prvoj planeti

Kad prvi put pokrenete igru stvorićete se na planeti sa srušenim brodom. Blizu broda se nalazi crvena lopta. Aktivirajte je i pratite njen marker. Eventualno ćete doći do anomalije. Nagrada će biti Atlass Pass v1, koji će vam pomoći da otvorite mnoge napuštene kontejnere i dobijete vredne resurse. Daleko bitnija privilegija jeste otvaranje posebne prostorije na svakoj svemirskoj stanici preko koje možete nadograditi inventar.


Nadogradite Warp prvom prilikom

Nakon uvodnog tutorijala ćete dobiti zadatak da napravite warp motor za vaš brod. Ovo će vam omogućiti da skočite u naredni sektor. Postoji tehnologija za nadogradnju motora koja će vam omogućiti da za isti broj ćelija goriva skočite u udaljeni sektor. Tu tehnologiju treba instalirati što ranije. Osim toga, pogodnost ove nadogradnje je i pristup sistemima koji po pravilu imaju bogatiji sadržaj na planetama a u koje bez nadogradnje nećete moći da skočite.


Obratite pažnju na cenu prilikom prodaje

Pored svakog predmeta kog prodajete stoji mali % koji označava koliko je taj predmet jeftiniji ili skuplji u odnosu na globalnu prosečnu cenu svih galaksija. U interesu vam je da prodate po što većoj ceni a kupite po što manjoj. Takođe, ukoliko imate neki dragoceni materijal koji je vrlo jeftin u trenutnoj galaksiji, zadržite ga do skoka u drugi sektor, gde će cena možda biti dva puta veća.


Prebacujte stvari u inventar broda

Odelo je ograničeno na 250 jedinica resursa po jednom mestu. Brod ima duplo veći kapacitet. Dakle za dva mesta istog materijala u vašem inventaru, brod može taj materijal smestiti u jedno mesto. Prebacivanje u brod se može vršiti bilo gde, dok za prebacivanje iz broda igrač mora biti blizu istog.


Pratite Atlas putanju za najbrži kraj i nemojte prodavati Atlas Stones

Ne želimo da pokvarimo užitak, ali ako pratite Atlas putanju, naučićete mnogo novih vanzemaljskih reči. To je ujedno najbrži način da stignete do centra. Povremeno ćete nailaziti na anomalije u svemiru koje će vam dati nekoliko opcija. Predlažemo da tom prilikom izaberete Atlas takođe. Svaki put kada posetite Atlas stanicu ćete dobiti jedan Atlas Stone, koji morate čuvati.


Uvek čuvajte malo Plutonium, Titanium i Zinc resursa

Vaš brod, alati i tehnologija se napajaju određenim resursima. Ove resurse bi bilo dobro da uvek imate kod sebe. Bez goriva nećete moći da odletite sa planete, bez energije za zaštitno odelo nema zaštite i života. Najčešće uopšte nije problem pronaći ove resurse ako vam zatrebaju ali to može biti dosadan i naporan posao ukoliko se nalazite na planiti koja loše stoji sa resursima.


Presretnite signale kako bi nadogradili interni inventar

Proširenje inventara je moguće samo preko posebnih terminala u svetu. To su male kupole sa plavičastim providnim efektom na vratima. Lako se vide iz broda. Terminali u njima će vam dati jedno mesto u exosuit inventaru ukoliko platite kreditom. Njih takođe možete pronaći presretanjem signala i traganjem za skloništima.


Multi-Tool se ne može nadograditi, mora se kupiti
Ukoliko ne istražujete planete, naići ćete na jedan problem. Vaš multi-tool neće imati dovoljno mesta za instalaciju novih tehnologija. Retko kada će neki vanzemaljac da vam ponudi novi multi-tool ukoliko ispunite njihov zahtev. Da bi pronašli multi tool nadogradnje, morate pronaći zgrade u kojima žive vanzemaljci. Obratite pažnju na zid, tamo ćete videti novi alat koji možete kupiti novcem. Da njih pronađete, najbolje bi bilo da presretnete signal i tražite znake života.


Brod se može nadograditi u potpunosti traganjem za olupinama

Brodove možete kupiti od drugih vanzemaljaca, bilo na lokaciji za trgovinu na planeti ili u svemirskoj stanici. Međutim ukoliko nemate mnogo novca, možete tragati za signalima nevolje. Oni će vas često odvesti do palog broda, koji će vas naučiti nekim novim tehnologijama i dati vam šansu da zamenite vaš brod za novi. Brodovi često imaju jedno više mesto od vašeg broda ali su pokvareni i  morate da ih popravite ulaganjem materijala. Na ovaj način možete imati najveći brod u igri bez potrošenog novca !Hranite životinje

Većina životinja se može nahraniti.

Nahranjena i srećna životinja će vas odvesti do retkih minerala koje nećete moći da pronađete bez njihove pomoći.


 
Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!