World of Warcraft: Warlords of DraenorNa desetoj godišnjici Warcraft franšize, pre devet godina, svetu je postao dostupan MMORPG koji danas vlada tržištem - World of Warcraft. Od tada pa do danas, prošli smo kroz mnogo novog sadržaja, izmena, priče… Nakon Cataclysm ekspanzije, prošlo je dve godine do objave  Mists of Pandaria ekspanzije, međutim već sada najavljena je peta ekspanzija za World of Warcraft - Warlords of Draenor. Mists of Pandaria dešavanja će direktno biti nastavljena pričom, međutim ona uzima novi mah i neočekivani obrt. Kreirana je nova linija u vremenu čiji je zadatak da promeni prošlost kako bi zle sile došle na vlast u sadašnjosti. Igrači će se vratiti u prošlost i priču Warcrafta, početka svega što smo videli do sada. Pored klasične ekspanzije dodate su nove unikatne mogućnosti koje su iznenadile igrače. Prerađeni stari sadržaji će se pojaviti, mnogo poznatih likova takođe a za sve ljubitelje Warcraft-a stiže jedna potencijalno nova istorija koja se mora zaustaviti! Spremni da putujete kroz vreme ? Idemo !

Dreanor

Naravno, uz ekspanziju nam stiže i nova regija - Draenor. Nju čini sedam zona čija težina skalira od nivoa 90 do 100. Sem ukoliko ste novi igrač, već ste videli ove zone, međutim one će doći sa određenim izmenama nazad zbog vremenske linije u kojoj se nalaze. Screenshot-ovi već postoje na oficijalnoj stranici a zone koje ćete pronaći su : Nagrand, Talador, Spires of Arak, Shadowmoon Valley, Tanaan Jungle, Gorgrond, Frostfire Ridge.


Novi modeli rasa i poklon Blizzarda

Warlords of Draenor nam donosi takođe prerađene modele većine rasa. Oni su sada mnogo detaljniji, lepši i moderniji nego ranije. Njih će takođe pratiti nove animacije i celokupni vizuelni stil. Trenutno je prikazano samo tri rase na oficijalnom sajtu, međutim očekuje se još pregleda uskoro. Blizzard će igračima dati mali znak pažnje - besplatan bust jednog heroja na nivo 90, kako bi odmah mogli da “uskoče” u nove avanture. Na tom putu će dobiti sve što jedan heroj nivoa 90 treba da ima a ovo važi za sve igrače, kako nove tako i one koji se vraćaju nazad u igru.


Kontrolišite vašu tvrđavu! Nova unikatna mogućnost igre

Kao što su se borbe petova pojavile, tako se pojavila i ova mogućnost, koja na prvi pogled zaista izgleda i zvuči fenomenalno. Igrači će imati priliku da naprave permanentne posledice u svetu svojim Garrison-om, tvrđavama koje će igrač moći da kontroliše. Od zgrada koje će u njoj biti, preko boja i svrhe, igrači će imati punu kontrolu. Oni će moći da regrutuju pratioce koji su NPC likovi koji imaju svoj nivo, opremu i druge statuse. Oni će ići na misije i zarađivati loot za igrača i samu tvrđavu. Pored specijalnih misija, mogu doći na ispomoć igraču tokom kvestova i drugih aktivnosti. Blizzard ide ka tome da ovaj sistem bude jako interesantan te tako vaši pratioci mogu da postanu taoci i budu zatočeni u nekoj tamnici, gde ćete moći da ih oslobodite sledeći put kada odete u nju. Takođe postoji mogućnost da se pridružite drugim pratiocima nekog prijatelja. Oni će raditi non-stop, bez obzira na to da li ste na mreži ili van nje. Menadžment tvrđave je potpuno igračev takođe. Možete graditi mnogo građevina koje se mogu nadograditi dalje a svaka ima neku svoju ulogu koja će pomoći dalje samoj tvrđavi. Postoje i posebne specijalizacije svakog tipa zgrade a igrači će moći da izaberu.


PvP

Ekspanzija nam takođe donosi novo iskustvo u PvP-u, svetsku zonu koja će imati konstantni “rat”, različite kvestove koje igrači mogu završavati kako bi doneli pobedu svojoj strani. Zona će imati zadatke koji zavise od stanja borbe. Što je bliže pobeda to će oni biti teži. Postojaće i vozila koja će moći da se koriste a maksimalni broj učesnika neće postojati. Postojaće i novi status koji će igra pratiti - Battleground Score a on će zavisiti od vašeg truda u različitim BG borbama. Bitna izmena je i nagrada na pobedi u BG igrama, igrači će imati priliku da dobiju retki deo opreme, BoE opremu i slično. Arena borbe dobijaju novinu takođe, igrači će imati mogućnost da kupe istu opremu od prodavca i bore se sa drugim igračima iste opreme što će značiti da su svi na istom nivou. Iako će svakog trenutka moći da se prijave za ovaj vid borbe, ona će se bodovati samo određenim danima.


PvE

PvE će se donekle vratiti starim korenima. Pružiće igračima opremu koja će ih spremiti za Raid. Postojaće Heroic PvE okruženja za igrače na najvišem nivou takođe. One se očekuju nešto kasnije nakon objave ekspanzije. Postojaće takođe i “time trial” mogućnost za dungeon sisteme pa se oni koji žele, mogu oprobati i u tome. Šest novih dungeon zona nas čeka kao i nove verzije starijih, klasičnih. Raid sistem je pretrpeo nove izmene ali nastavio Mists of Pandaria sistem. Većina Raid prijava će biti fleksibilna sada a dodata je nova opcija “Mythic” koja je fiksirana na 20 igrača. Raid ID se neće zaključavati za sve Raidove jednom kada ubijete bossa takođe, već će svaki imati svoj posebni ID.


User Interface izmene

Korisnički interfejs je jako bitan a on se našao na “udaru” izmena u novoj ekspanziji, na bolje naravno. Mnogo promena će se desiti. ‘Quest’ predmeti više neće biti u torbi i zauzimati mesto već će imati posebno u interfejsu za kvestove. Torbe će se odvojiti po onome što nose, kako bi se povećala brzina pretrage. To znači da možete imati jednu torbu za oružje, drugu za sive predmete i slično. Crafting će dosta brži biti takođe, zahvaljujući izmeni koja dozvoljava igračima da direktno iz banke kreiraju ono što žele. Dodatk je novi interfejs - Collections, koji će igračima dozvoliti da širom akaunta prate svoj Heirlooms, kao i “igračke” - predmete koji služe zabavi. Ovaj interfejs će takođe objasniti igračima kako mogu dobiti te predmete.


Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!