Rocksmith 2014Sviranje gitare nije baš lak posao ukoliko ste totalni početnik i niste ranije imali muzičkog obrazovanja. Svoju želju ste mogli donekle da ispunite u Guitar Hero igri koja vas je pretvorila u muzičare veoma lako, bar na neko vreme u nekom drugom svetu. Niko nije ni pomišljao da bi jednog dana mogla da se pojavi igra koja bi nas učila da sviramo pravu gitaru a ujedno rušimo skorove i takmičimo se sa drugim igračima. Rocksmith je iznenadio i u isto vreme pomogao mnogima. Uzeli bi pravu gitaru, prikačili je na računar i igrali igru. Iako to zvuči fenomenalno, Rocsmith je imao svojih problema i nije baš bio lak za “upotrebu”. Ubisoft se trudi da popravi sve probleme u sledećoj verziji dodavanjem novih mogućnosti i nadograđivanjem starih, takođe nas očekuje ogroman broj novih pesama.


Između mnogo novih mogućnosti, IGN je izdvojio nekoliko najboljih po njihovom mišljenju iz test verzije kojoj su imali pristup. Prva novina je korisnička težina. Igrači će moći da podese njihovu težinu i u isto vreme imaju uživo pregled nota pesme. Dosta će pomoći svima međutim najviše će “osloboditi” igrače koji su znali da igraju gitaru a bili su primorani da igraju jednu pesmu više puta kako bi otključali sve note. Ukoliko znate da svirate dobro, obradovaće vas i mogućnost da svirate pesmu po sećanju bez vizuelne pomoći, dakle nema nota. Nova igra će nam doneti i lakši korisnički interfejs odakle će lako biti pristupanje svakom delu igre, što nije baš bio slučaj u verziji iz 2011. Igra će koristiti i druge sisteme koji će biti brži pri odzivu nego ranije. Sistem koji je zadužen za greške posebno, ukoliko imate problem sa nekom deonicom pesme, prepoznaće to i dati vam mnogo bolje savete kako da odsvirate, pa čak i smanjiti težinu ukoliko vam ista pravi problem. Takođe jedna od zanimljivijih mogućnosti će biti podešavanje drugih instrumenata koji će vas pratiti dok svirate, može koristiti svima. Broj pesama će preći 50, igra se očekuje krajem godine.

Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!