Legend of IyaKickstarter je do sada mnogo želja ostvario zahvaljujući ljudima koji zaista cene video igre. Na red je došao jedan “san” iz dečijih godina koji je zahtevao, u odnosu na druge igre, skromnih 75 hiljada dolara. Novac je skupljen nešto preko granice a autor se zahvaljuje. U pitanju je zaista kvalitetna igra koju ćemo imati prilike da zaigramo 2014. godine. Legends of Iya kao projekat traje još od osmobitnih računara do dana današnjeg. Na tom putu je doživela mnogo izmena i verovatno će ih biti mnogo do zvanične objave igre.

LOI (Legends of Iya) je 2D igra na koju će imati veliki uticaj sama priča. Grafički stil igre će biti 16-32 bitni miks piksela jer je autor piksel umetnik. Ogromne deonice, divne scene i nostalgični stil će krasiti ovo delo a za sada, po onome što je prikazano igra izgleda fenomenalno iako je godinu dana od zvanične objave. Pored borbe, bonusa i drugih elemenata igra će imati mnogo “boss” borbi koje su raznovrsne i odlično animirane. Štaviše, toliko ih ima da je autor napravio svoj modul za lako kreiranje takvih deonica igre jer je animiranje bilo preteško. Protagonista će biti dvanaestogodišnja Iya koja će odlutati u mističnu zemlju punu raznolikih bića koja baš i ne vole njeno prisustvo. Preko dvadeset različitih neprijatelja se do sada nalazi u igri, od malih do onih gigantno velikih koji izgledaju legendarno!


Planirani gameplay će imati sledeće odlike : mape koje su pune puteva u stilu lavirinta, kvalitetna grafika, ogroman broj kvalitetnih animacija (informacija da sam glavni lik ima preko 500 frejma govori dosta o tome), mala rezolucija i mnogo gustoće piksela, odlična bliska borba, ogromne boss borbe i unapred isprogramirani delovi mape. Igra će imati i bonuse poput bonus igara originalne osmobitne igre. Kako autor kaže, Kickstarter je izabrao jer je u pitanju ogroman projekat za koji treba dosta novca u svakoj grani izgradnje. Autor je veteran igračke industrije i ima istoriju rada u poznatim firmama : Majesco, Game Loft, DreamRift, A bit Lucky, WayForward, NG:Dev. Za to vreme je radio na preko 50 komercijalnih projekata među kojima su i : Psychonauts, Shantae: Risky's Revenge, Adventure Time: Hey Ice King, Batman TBATB DS, Monster Tale, Epic Mickey Power of Illusion, GunLord and Pier Solar


Kako autor kaže, uneo je toliko svog slobodnog vremena da je šansa da odustane od projekta minimalna a do prve bete, koja se očekuje u avgustu 2014. možemo da se zadovoljimo objavama i demo igrom koja je predstavljena.

Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!