Battlefield 1 - E3 analizaPred E3 sajam ove godine je najavljena nova Battlefield igra ! Battlefield 1 će igračima dati priliku da zaigraju tokom prvog Svetskog rata. Kako su gejmeri čekali nešto slično godinama, vest o trejleru je "eksplodirala". Trejler je pregledan skoro 40 miliona puta i ima skoro 2 miliona lajkova na Youtube mreži. Tokom E3 sajma smo imali priliku da pogledamo kako izgleda masivna bitka u multiplayeru a stigle su i ostale informacije.


Evo skupa tih informacija - ono što znamo do sada o igri !


Destrukcija okruženja utiče na strategiju gejmpleja

Ukoliko ste igrali Battlefield 4, sigurno znate da možete srušiti čitave zgrade. Ovaj sistem je svoje mesto našao i u Battlefield 1. Naime, velike eksplozije će napraviti oštećenja na zgradama ili zemlji, što će igračima dati dinamičnost oko pristupa igri. Demonstracija je prikazala kako se igrači mogu ukopati upotrebom tenka, ili napraviti zaklon članovima tima.
Sistem je u potpunosti dinamičan a šlag na tortu je definitivno bio cepelin koji je eksplodirao daleko iznad bojišta.

Užaren je polako padao dok konačno nije pogodio tle i spalio čitavu zonu i sve igrače u njoj. Ova promena na zemljištu je ostala permanenta do kraja meča !

Sami cepelini se vrlo sporo kreću a ogromni su pa su samim tim i laka meta. Ukoliko eksplodiraju svakako ćete ih primetiti !

 

Modularni pristup tenkovima

Sada ćete biti u mogućnosti da ciljate određeni deo nekog vozila. Recimo možete da ciljate gusenicu tenka i uništićete je. Neprijatelj koji je u tenku će morati da napravi popravke pre nego što nastavi dalje.

Postoji nekoliko vrsta tenkova : Light, Medium i Heavy. Razlikuju se po potrebnom broju igrača za upravljenje, kao i po jačini i mogućnostima samog tenka. Light tenkovi imaju mesto za jednog, medium za 3 a heavy za pet igrača.

Ukoliko igrači prime štetu u tenku, moći će da je poprave bez izlaženja iz njega, međutim to zahteva da ostanu nepokretni neko vreme, što ih čini lakom metom.


Dinamično vreme mnogo utiče na gejmplej

Još jedna novina jesu dinamične meteorološke promene. Usred meča može početi da pada kiša, da se pojavi magla ili neka druga promena. To podrazumeva smanjenu vidljivost i drugačije ponašanje igrača te znatno otežava sam meč. Ove promene se dešavaju nasumično i mogu se desiti i dok traje meč.

Slobodno trčanje

Pronalaženje dobrog mesta za skrivanje je sada znatno olakšano, jer se igrači mogu popeti na ruševine ili druge objekte. Ovaj sistem je automatizovan a novina je i to što će igrači sada razvaliti vrata “u hodu”. Nema nikakvog zaustavljanja.


Klase

Igračima će na raspolaganu biti sledeće klase : Assault, Support, Medic, Scout i Pilot/Tanker.
Ovo je takođe poznato iz prethodnih igara. Međutim izmena koju Battlefield 1 donosi je vezanje vozila za klasu. Tenkove i avione mogu voziti samo igrači koji izaberu Pilot ili Tanker klasu. Kako se navodi u zavničnoj objavi, ovaj potez je načinjen kako nebi bilo nelogičnosti da običan vojnik može voziti avion ili tenk. Ostale klase imaju svoje standardne uloge. Scout je za one koji vole snajpere i pucanje iz daljine. Medic će lečiti druge igrače ali će ovog puta moći da popravlja vozila takođe. Opremljeni su oružjem za sredju daljinu što će im dati mogućnost da se odbrane od napada. Support će igrače opremiti municijom i zaklonom. Assault je svestrana klasa kojom možete da uništite tenkove, avione, druge neprijatelje i tome slično.


Režimi igre

Conquest

  • 64vs64

  • Borba za ključne tačke

Domination

  • Bliska borba

  • Manja verzija Conquest režima

Operations

  • Borba za ključne tačke u vidu odbrane i ofanzive

  • Ukoliko igrači izgube ključnu tačku imaju šansu da odbrane sledeću, na sledećoj mapiKada igra stiže ?

Trenutno, zvanični datum objave je oktobar 21. 2016. Igrači koji kupe “Early Enlister” ediciju će dobiti pristup igri tri dana pred zvaničnu objavu. U sklopu promocije pred objavu igre, Battlefield 4 i Battlefield Hardline se mogu kupiti za 5 dolara. Promocija traje do 20 juna.


Hoće li biti open beta verzije ?

Beta verzija će postojati kasnije ove godine. Igrači mogu da se prijave u Battlefield 1 Insider program klikom na ovaj link.
Biće vam potreban Origin nalog.

Korisnici koji se prijave će imati šansu da prvi testiraju Battlefield 1 u beti. Insider neće doneti samo betu igračima, već i ekskluzivne nagrade koje će biti dostupne u igrama. Za sada nema zvaničnih detalja o načinu izbora igrača za betu.

Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!