Valve izgubio sudski spor zbog kršenja prava potrošača u AustralijiValve je izgubio bitku na sudu zbog kršenja Australijskih zakona o pravima potrošača. Naime, ona propisuju da kupac ima pravo da zatraži povraćaj novca ukoliko misli da sa proizvodom postoji neki problem, a o tome mora biti jasno obavešten prilikom kupovine. Politika koju je Valve praktikovao do nedavno nije omogućavala bilo kakav povraćaj novca, ni u kom slučaju. To ih je dovelo do suda nakon što su ih početkom 2014. godine tužili ACCC a od tada pa do nedavno nije bilo izvesno kakvo će finale spor imati.


Valve će morati da isplati novčanu kaznu od čak 2.15 miliona dolara


Osim toga će biti primorani da naprave izmene za Australijsko tržište.

Politika kompanije se dosta promenila od sudskog spora, pa je od nedavno moguće vratiti novac za bilo koju igru koju ste kupili preko zvanične Steam prodavnice. Zbog bilo kog razloga, tj. dok god se ispune minimalnu uslovi - da igru niste igrali duže od 2 sata i da nije prošlo više od 14 dana od kupovine ili objave igre. Povraćaj novca se primenjuje na sve servise u okviru Steam platforme, tako da ćete moći da povratite novac i ukoliko ste isti uplatili u Steam Wallet, kupili neki predmet u igri koju je razvio Valve i slično. Oni su čak pokušali da isprave svoju grešku rešavanjem spornih zahteva.

No ni to nije bilo dovoljno sudiji da bude blaži prema kompaniji pa će ipak  morati da plate maksimalnu novčanu kaznu, uprkos predlogu da novčana kazna iznosi 250 hiljada dolara. Osim toga, Valve će morati da prikaže objašnjenje sa pravima za posetioce iz te zemlje i da obuči svoje zaposlene kako bi bili upoznati sa procedurama i pravima.

Australija praktikuje ovaj zakon za sve poslodavce, bilo da imaju fizičku prisutnost ili digitalni servis za kupovinu.Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!