Srbija uvodi porez od 20% na Steam video igre !Srbija se pronašla na listi novih izmena, koju je Valve poslao svojim partnerima.
Izmene podrazumevaju primenu takse na digitalne usluge tj. video igre.

Takse će biti primenjene povremeno a kod nas ta promena stiže već u aprilu ove godine :

Mart 2017 :
Švajcarska 8%
Južna Koreja 10%
Japan 8%
Novi Zeland 15%
Island 24%
Južna Afrika 14%
Indija 15%

April 2017:
Srbija 20%

Maj 2017:

Taivan 5%

Jul 2017:
Australija 10%

Kako se navodi u saopštenju, porez će biti uračunat u cenu igre kako bi se uskladio sa PDV-om u Evropskoj uniji. "To znači da će mušterija platiti igru po prikazanoj ceni a taksa će biti uračunata posebno kasnije".

Pitanje je kako će ove izmene uticati na alternativne prodavce Steam ključeva, koji trenutno ne naplaćuju porez državama koje nisu članice EU. Jasno je da će se igrači okrenuti njima ukoliko ne dođe do promena, jer će tamo pronalaziti igre koje su mnogo jeftinije nego u zvaničnoj Steam prodavnici. Primenu takse praktikuju i sivi marketi, na kojima su igrači ti koji prodaju ključeve video igara, a ne zvanični distributeri. Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!