HOTS 2.0 stiže krajem aprilaUprkos tome što je vest objavljena pred prvi april, Blizzard se nije šalio. “Heroes of The Storm 2.0” - skup ogromnih izmena koje će drastično promeniti otključavanje novog sadržaja u igri, će zaista biti objavljen krajem aprila! Igrači već sada mogu da preuzmu beta verziju igre i testirati izmene i novine na Public Test Realm serveru. Ukratko, 2.0 će omogućiti igračima da dobiju sadržaj, koji se trenutno može dobiti isključivo trošenjem pravog novca, besplatno. To će biti regulisano otvaranjem kovčega koji će sadržati razne predmete. Između ostalog, legendarne skinove, mountove ali i bezbroj novih dodataka koje možete koristiti u igri, poput taga, banera, glasovnih snimaka itd.Verzija 2.0 će omogućiti igračima da igranjem dobiju sav kozmetički sadržaj u igri koji se trenutno može dobiti samo trošenjem pravog novca. Uveden je novi sistem koji će igračima davati kovčege sa nasumičnim predmetima. Oni mogu otvoriti kovčeg, videti koje predmete su dobili i ukoliko nisu zadovoljni mogu platiti “novi pokušaj” - stvaranje novog kovčega. Novi pokušaj će se plaćati zlatnicima (valuta u igri koja se dobija igranjem) a novi kovčeg takođe ima potpuno nasumičan loot. To znači da igrači mogu dobiti sasvim uobičajene predmete, zatražiti nov kovčeg i dobiti legendarni skin, na primer. Imaćete tri pokušaja a oni u beti koštaju 250, 500 i 750 zlatnika. Ukoliko već imate predmet koji ste dobili igra će vam dati malo shards poena, koje možete razmeniti kasnije za bilo koji predmet u igri.

U skladu sa ovim izmenama je redizajniran i napredak. Igrači će imati “Player level” koji će biti zbir nivoa njihovih heroja. Nakon svakog nivoa ćete dobiti jedan kovčeg. Takođe, nivo samih heroja je drastično redizajniran i sada nema ograničenje i ima bolji balans. Na primer, sada je zaista mnogo igara potrebno da dobijete nivo nakon 10. nivoa. Nakon nadogradnje će biti potrebno otprilike koliko i od nivoa 7 do nivoa 8 u sadašnjem režimu. Nakon svakih 10 nivoa sa nekim herojem ćete dobiti poseban kovčeg za tog heroja, koji sigurno ima bar jedan predmet za njega.

Veterani će biti prilagođeni novom sistemu i imaće početni bonus kovčega, doduše, on će biti ograničen na 70 kovčega. Njihovi heroji će se prilagoditi novom sistemu a oni koji imaju mali nivo, neće biti prilagođeni na još manji nivo po novom sistemu, već će ostati na tom nivou.


Međutim to nije sve, sadržaj koji se može koristiti je drastično proširen i sada podrazumeva pregršt raznih opcija kojima možete definisati vaše heroje.


Mnogo novog sadržaja
Do sada su nam bile dostupne samo modifikacije izgleda  a  od sada brojan dodatni sadržaj koji menja izgled igre :


Baneri

Menjaju izgled banera koji se pojavljuju na strateškim lokacijama tokom igre. Na primer kada srušite kulu ili zauzmete neku lokaciju.


Tagovi

Su ikonice koje igrači mogu stvoriti tokom meča.


Spikeri

Jedna od interesantnijih novina su svakako komentatori. Sada možete da birate komentatora pred meč a on će vam se obraćati tokom igre. Postoji pregršt heroja iz različitih Blizzardovih univerzuma koji su “pozajmili” svoj glas.


Glasovne linije

Heroji neće, kao do sada, imati samo jednu glasovnu liniju već možete da kupite i izaberete onu koja vam se sviđa. Nju će čuti i ostali igrači tokom igre.


Smajlići

Smajlići su takođe jedna od novina. Oni se takođe otključavaju i ima ih mnogo. Možete podesiti grupu smajlića koji će se videti i u igri u četu.


Sve ove opcije birate posebno za svakog heroja, preko redizajniranog menija. Imaćete mogućnost da sačuvate do tri različitih grupa ovih izbora za svakog heroja i možete ih birati pred svaki meč.Nove valute

Blizzard nam je predstavio i nove valute koje će igra koristiti :
Gold coins - koja je inače i do sada bila glavna valuta i može se dobiti isključivo igranjem

Gems - kojima možete kupiti heroje i skinove a koji se mogu kupiti pravim novcem ili dobiti postizanjem određenih dostignuća u sklopu nivoa igrača

Shards - kojima možete kupiti nove predmete i kustomizacije koje se drugim valutama ne mogu prisvojiti. Dobijaju se kada dobijete isti predmet dva puta.


Još uvek ćete moći da kupujete sadržaj pravim novcem.


Kako god da pogledate na ove izmene, srž igre ostaje ista i bez “Pay to Win” problema, dok igrači koji do sada nisu mogli da dobiju sadržaj bez ulaganja novca sada to mogu da učine. Sa druge strane, problematično “levelovanje” heroja će sada biti ugodnije i bez granica pa će igrači moći da pokažu bolje koliko su iskusni sa nekim herojima.

Heroes of the Storm 2.0 već sada možete testirati na TPRu.
Nadogradnja se očekuje 25. aprila.
Više informacija na zvaničnom sajtu.Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!