'Gaming mode' režim možda stiže u Windows 10Jedan od testera poslednje Windows 10 verzije - 14997, koja je deo “Creators Update” skupa novina, je pronašao dll fajl koji nosi naziv “gamemode.dll” i veruje da se radi o novom režimu za igrače.
WalkingCat je svoje otkriće podelio na Twitteru a ubrzo su tvit pokupili brojni drugi portali.

Windows Central se takođe nadovezao na to otkriće i objavio članak u kom tvrde da su njihovi izvori otkrili informacije o radu novog servisa. Naime, kada igrač pokrene neku video igru, Windows 10 će smanjiti upotrebu resursa drugih procesa na minimum, kako bi omogućio što bolje iskustvo za igrače i sve slobodne resurse dostavio igri. Tako radi Xbox OS ali tu mogućnost do sada nije imao Windows 10.


Ukoliko se ispostavi da ovo nisu samo spekulacije i da će se servis zaista pojaviti u finalnoj objavi, pitanje je kako će raditi te da li će biti ograničen na univerzalne Windows aplikacije ili omogućen za sve igre. Hoće li raditi automatski ili će biti jedna od opcija ?


PC Gamer je pokušao da stupi u kontakt sa Microsoft timom u vezi otkrivenog fajla ali su dobili odgovor da Microsoft nema informacije koje može podeliti sa javnošću.

Microsoft se ozbiljno usmerio ka video igrama i sve je više novina za igrače. Pre samo par meseci je objavljen “Xbox Play Anywhere” servis koji omogućava igračima da kupe jednu video igru a da istu igraju bez ograničenja na Xbox konzoli i Windows 10 OS-u. Bez dodatnih troškova. Sinhronizacija sačuvanih podataka postoji pa je dovoljno samo da pokrenete igru na drugoj platformi i vaše sačuvano stanje će vas čekati kako je i ostavljeno na konzoli. Ovaj režim ne radi za sve igre, doduše, lista broji tek oko 15 naslova a prilikom kupovine igre treba obratiti pažnju na tag “Play Anywhere”, koji vam omogućava upotrebu servisa.


Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!