The Sims 4 Vodič 2 - Posao, potrebe i prijateljiPisali smo o novom Create a Sim režimu u prošlom vodiču kroz The Sims 4 ! Sada ćemo pogledati neke od izmena koje su došle sa igrom, kako da zaposlimo Sima, kupimo potrebne uređaje i upoznamo druge Simove !Potrebe Simova

Vaši Simovi će još uvek imati svoje potrebe. One su predstavljene kao i do sada preko interfejsa. Polako se smanjuju vremenom. Ima ih šest : Bladder, Hunger, Energy, Social, Hygiene i Fun. Prelaskom preko svakog unosa ćete dobiti informacije kako možete poboljšati tu potrebu. Zapostavljenje Simova će uticati na njihovo ponašanje i u zavisnosti od njega će neke opcije prestati da budu dostupne. Kako bi Sim uvek bio zadovoljan bitno je da držite većinu ili sve potrebe ispunjene.


Zaboravite na fiksne telefone i papirne novine
Ovo je moderno vreme ! Fiksni telefoni su zamenjeni mobilnim te svaki od Simova ima jedan a svi računi će dolaziti na vašu elektronsku poštu te će se plaćati preko telefona ili računara. Prva stvar koju preporučujemo da uradite jednom kada uselite vašeg Sima u novi dom jeste da ga zaposlite. To možete uraditi na više načina. Kliknite na telefon te izaberite opciju “Find a job”. Pojaviće se novi prozor sa natpisom “Select a Career for *ime vašeg Sima”. Sa leve strane tog prozora vidite različite poslovne prilike. Klikom na bilo koju ćete dobiti više informacija o plati, radnom vremenu i radnim danima! Svaki posao se razlikuje od drugog a sam način napredovanja u karijeri je redizajniran u novom Simsu. Izaberite jedan od poslova i potvrdite selekciju ! Samim tim je vaš Sim od tog trenutka zapošljen.


Pored drugih izmena, par bitnih su vezane za posao. Sada neće dolaziti službeno vozilo po Sima, već će Sim morati sam da ode na posao. Pomereno je i vreme. Ranije su Simovi odlazili na posao sat vremena pred početak “smene”, dok sada odlaze tačno na početku smene. Ukoliko zakasne 60 minuta dobiće negativne performanse ali još uvek mogu otići. Sve informacije o trenutnom poslu se mogu pronaći u “Career” kartici kojoj možete pristupiti sa donjeg desnog ugla interfejsa. Kako bi Sim napredovao u poslu mora ispuniti nekoliko zahteva. Dnevni zahtevi postoje i oni će zavisiti od tipa posla. Recimo, Sim koji ima Tech Guru karijeru će imati zadatak da igra video igre bar 4 časa dnevno.


Ukoliko ispune dnevne uslove, Simovi će dobiti pozitivne poene performansi. Jednom kada napune nivo performansi mogu napredovati nivo dalje u svojoj karijeri, međutim samo ako ispune drugi deo zahteva. Ovaj drugi deo obično zahteva da Sim nauči određeni skill, poput programiranja, slikanja i sličnog. Napredovanjem u karijeri će Simovi dobiti veću platu i drugačije radno vreme. Igrači takođe mogu uticati na performanse svog Sima dok je na poslu. Sim može raditi naporno, normalno, može zanemariti posao i upoznati nove Simove ili da ode sa posla. Stari upiti od kojih će zavisiti vaša karijera su još uvek tu pa će vas igra često pitati kako Sim treba da odreaguje u različitim situacijama. Ukoliko odreaguje pravilno dobiće dodatne bonuse na poslu i unapređenje će biti bliže. Napredovanje u poslu je bitno za svakog Sima, pored toga što donosi Simoleone, Simovi će dobijati različite nagrade a vama će omogućiti kupovinu skupljih predmeta!


Prijatelji, poznanici ili simpatije ?

Zahvaljujući novom sistemu dinamičnog razgovora, The Sims 4 će vas uvek iznenaditi ponašanjem Simova. Oni imaju svoju personalnost i svoja različita ponašanja, baš kao i ljudi. Tako će jedan Sim danas biti u sjajnom odnosu sa vašim Simom, možda će čak prijateljski odnos popeti na viši nivo ! Pak ništa ne garantuje da će se Sim tako ponašati već sledećeg dana. Takođe, ukoliko često koristite iste opcije tokom razgovora, Sim kome se vaš Sim sviđao do pre par minuta će možda pomisliti da preterujete pa će sve poći lošim tokom. Broj prijatelja nema toliki uticaj kao u nekim prethodnim The Sims igrama ali svakako želite da vaš Sim ima sa kim da razgovara i eventualno izađe van kuće. Pokrenite razgovor sa nekim od kolega sa posla ili nekim poznanikom koji je došao da vas upozna! Jednom kada se sprijateljite možete druge Simove pozvati u svoju kuću, otići kod njih ili zajedno otići negde drugde. Razgovor je dosta dinamičan a većina opcija se čak neće ni prikazati dok ne dođete do njih preko drugih opcija ! Pravi uticaj novog sistema možete videti na IGNovoj The Sims 4 wiki stranici, gde su detaljno opisali ponašanje između dva Sima !


Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!