Euro Truck Simulator 2 
Prva asocijacija na “SCS Software” je dugačka linija simulatora vožnje kamiona. Posle dugogodišnjeg niza “18 Wheels of Steel”, napravili su novu igru i započeli “Euro Truck Simulator” serijal. Glavna razlika je mesto vožnje koje se odvija u Evropi dok je u slučaju “18 WoS” serijala bila Amerika. Proizašao je prvi Euro Truck Simulator, zatim dva simulatora koja se vežu samo za zemlju, UK i  “German Truck Simulator” a potom simulacija veštine vožnje “Scania Truck Driving Simulator”.
Posle dugog odlaganja zbog problema sa novcem, SCS je izbacio na tržište novu simulaciju koja je unapređenje i nastavak prvog ETS-a, “Euro Truck Simulator 2”.
Čini se da je tokom godina svaka igra bila bolja te možemo reći da je skup dugogodišnjeg iskustva SCS-a “spakovan” u ETS2 jer su uzeli ono najbolje iz svih igara koje su do sada napravili i “spakovali” ga u jednu odličnu igru.Gameplay :

Igra se deli na dva načina igranja. Vaš cilj je da osnujete svoju kompaniju i zaposlite svoje radnike, međutim da bi ste uspeli da kupite kompaniju morate zaraditi novac. Od samog početka igre ćete biti zaposleni kao “profesionalni vozač”, vozićete za druge kompanije kako bi zaradili dovoljno novca. Nije sve tako statično imaćete izbor onoga što vozite. Jednom kada imate dovoljno sredstava možete kupiti svoj kamion i početi da radite ono što zapravo vi želite uzimajući svu dobit od prevoza; potom možete kupiti još kamiona i zaposliti druge vozače da rade za vas. Vi nećete imati kontrolu nad vozačima po pitanju izbora tovara, na žalost, međutim oni će biti sposobni da sami pronađu posao. Trenutno se u igri nalazi oko 50 gradova. Većina njih je povezana auto-putem dok ćete do UK-a putovati trajektom.
Uspešnim prevozom dobijate experience poene koji će povećavati vaš nivo a to će vas nagraditi poenom koji možete iskoristiti da nadogradite neku od vaših mogućnosti: : sertifikati, maksimalna daljina vožnje, potrošnja goriva, brz prevoz, lomljiv tovar, skup tovar itd.

Posle svake prevežene prikolice postoji par faktora koji utiču na experience koji ćete dobiti : potrošnja goriva, parkiranje, šteta i vreme isporuke. Dakle da bi bili potpuno uspešni moraćete da obratite pažnju na vašu vožnju. SCS je konačno “prelomio” kada je u pitanju parkiranje prikolice; tokom igara je ili bilo automatsko parkiranje ili vas je igra forsirala da parkirate pravilno. To više nije slučaj i izbor je na igraču, da li želite da parkirate ispravno kako je naznačeno (što često zahteva dosta pažnje i nije lako) i samim tim dobijete više poena po isporuci ili da prepustite igri da automatski parkira prikolicu umesto vas što rezultira u gubitku exp poena parkiranja.

Vožnja retko dosadi jer ima toliko mesta a svako je različito tako da je uvek zabavno i novo iskustvo. Svaki grad ima po jednu lokaciju koja može biti agencija za zapošljavanje, garaža, prodavac određene marke i sl. Ovi objekti zahtevaju od igrača da ih poseti što znači da će igrač morati da ode do samog objekta jer u suprotnom neće biti otkriveni. Kada je realističnost u pitanju većina starijih dodataka je tu, kao što je na primer gledanje kroz prozor sa leve strane, posebna kamera koja predstavlja glavu vozača, međutim ceo endžin je nadograđen tako da sada ima dosta više realističnosti kada je fizika u pitanju. Tokom kiše kamion veoma lako može proklizati, veoma lako možete preturiti kamion ukoliko naglo “smotate”, kočenje je dosta realističnije i u zavisnosti od kamiona/tovara biva sporije ili brže itd. Takođe se primećuje jedna novina, ujedno i olakšavajuća okolnost za igrače koji igraju na tastaturi, kontrola gasa na “W” tasteru ili srelici gore. Sad su komande sa tastature zaista usavršene tako da će gas biti održavan kada pustite “W” i polako će se smanjivati, kao da polako pustate nogu sa gasa, dok će kočenje u kratkim segmentima zapravo tako i raditi u prvom obliku ovaj tip kontrole gasa je dodat u STDS-u.
Ograničenje brzine postoji i ono je 90 km/h, bez obzira na tip motora koji imate u kamionu. Semafori su unapređeni a jedina zamerka je AI koji često zna da napravi duge kolone na raskrsnicama zbog prvenstva prolaza. Dodata je još jedna vrsta mini mape u toku igre, 3D navigacija koja će u nekim modelima biti ugrađena u kabini dok je kod ostalih modela prikazana na ekranu.

 Nadogradnja kamiona
Od sada možete nadograđivati vaš kamion. Preko kozmetike do samog “srca” mašine, imaćete izbor a jedine granice će biti vaš nivo i vaš novac! Na ovom polju se SCS takođe potrudio, spolja ćete moći da dodate zaštitnike, dodatna svetla na više mesta, boju, iznutra imate izbor strane volana, dodatnih ogledala za mrtav ugao. Mašinska strana podrazumeva jačinu motora, kapacitet rezervoara i šasiju. Nove delove otključavate nivoima.


Grafika :
SCS je dosta poradio na grafici u igri, animacije su perfektne kao i sami modeli kamiona i ostalih vozila. Vremenski uslovi su takođe odlično odrađeni tako da će osvetljenje puta i gustina oblaka dati veoma lep i realističan utisak. Nije sve statično kao pre, sada postoje čitave sekcije - predeli koji imaju različit scenario, za svaku zemlju, nikada vam neće biti dosadno dok vozite po hiljadu kilometara. Same kabine kamiona su odrađene po licenci proizvođača a grafika unutar njih je besprekorna. Vlasnici starijih konfiguracija će moći da pokrenu igru na najslabijim podešavanjima zahvaljujući opcijama kojih ima dosta međutim da bi ste uživali u maksimalnim detaljima biće vam potrebna jača konfiguracija.


ETS2 je za nepunih 15 časova od početka prodaje uspeo da proda preko 2000 primeraka igre.
Developeri su odlučili da daju demo/trial verziju mušterijama tako da svako može preuzeti i probati igru pre kupovine. Ograničenje se javlja posle određenog vremena provedenog u igri ili posle određenog nivoa. Na ovaj korak su se odlučili prvenstveno da bi ljudi videli mogu li pokrenuti igru i igrati bez problema.

Euro Truck Simulator 2 http://www.eurotrucksimulator2.com/

Demo preuzmite ovde http://www.eurotrucksimulator2.com/download.php
Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!