911 OperatorJutsu Games, mali tim sačinjen od 5 osoba, u prvi plan stavlja inovativni gejmplej. Oni su posvetili igru teškom poslu 911 operatera - “911 Operator”. Igrači će, u toj ulozi, morati da odluče da li je situacija dovoljno hitna, koju hitnu službu da pošalju na adresu ali i da donosu teške odluke i daju ozbiljna uputstva sagovorniku. Ono što je kul kod ove igre je činjenica da možete igrati u gotovo bilo kom gradu na planeti. Igra će koristiti prave mape gradova, prave lokacije bolnica, policijskih stanica, nazive ulica i slično.


Vaš posao će biti da pošaljete policiju, hitnu pomoć ili vatrogasnu ekipu na lokaciju incidenta, ukoliko to bude potrebno. Istovremeno ćete imati više incidenata u gradu, pa je planiranje tokom igranja vrlo bitno.


Gejmplej je podeljen na dva režima : Menadžment i Dužnost


Tokom prve faze ćete imati mogućnost da organizujete vašu ekipu. Ona se sastoji od timova vatrogasaca, lekara i policije. Svaki tim mora imati jedno prevozno sredstvo. Njih možete kupovati. Sa osnovnom igrom dolazi ograničen broj vozila, ali postoji DLC koji dodaje mnogo novih. Radnu snagu ćete moći da zaposlite ali i da im kupujete opremu poput oružja i alata. Tokom ovog režima takođe možete pregledati vašu statistiku i sve ono što se do tada dogodilo. Jednom kada ste spremili vaše jedinice, možete započeti dužnost - pri čemu počinje druga faza igre - Duty.


Druga faza traje desetak minuta i zapravo predstavlja glavni gejmplej ove igre. Naći ćete se nad mapom nekog grada i ubrzo po početku će stići već prve prijave incidenata. Pre samog početka možete da raspršite vaše jedinice po gradu, kako bi pokrili celokupnu terotoriju.

Jednom kad se dogodi incident, prikazaće se mali indikator. Klikom na njega ćete dobiti detalje o incidentu kao i njegovu adresu. Za ovaj tip incidenata, adresa će odmah biti dostupna i prikazaće se mala ikonica na lokaciji na samoj mapi. Pošaljite odgovarajuću jedinicu i u zavisnosti od razvoja situacije, incident će biti rešen brzo.  Ove ikonice takođe služe kao indikator jedinica koje su potrebne na licu mesta, pa ne morate ni otvoriti incident kako bi videli detalje. Izborom jedinice a zatim desnim klikom na neku ulicu šaljete jedinicu na tu lokaciju.


911 Operator koristi prave nazive ulica, prave mape gradova i prave lokacije centara hitnih službi. Zaista je super osećaj učitati grad koji je vama poznat i igrati u njemu.


Tri tipa jedinica koje možete poslati su : Policajci, lekari i vatrogasci. Svako ima svoje zadatke na lokaciji incidenta. Često će incidenti zahtevati policijski ili lekarski prevoz do pritvora ili bolnice kao i reakciju svih jedinica.


Drugi tip prijava jesu pozivi. Tada će igrači morati da razgovaraju sa sagovornikom i da odluče koju jedinicu da pošalju, saznaju gde se sagovornik nalazi, da li je u opasnosti i tako dalje. Dijalog će igračima često ponuditi nekoliko mogućih opcija i ima više različitih ishoda. Ovi razgovori su potpuno ispraćeni odličnom glasovnom glumom. Neretko ćete shvatiti o čemu se radi prema tonu sagovornika ili njegovom glasu. Najmanja greška u ovom slučaju će značiti određeni broj negativnih poena. U svakom trenutku, pogrešnim pitanjem ili odgovorom, možete da završite poziv pre vremena ili sagovornika dovedete u kritičnu opasnost. Nekada ćete morati da birate između otkrivanja da li postoji dodatna opasnost i lokacije sagovornika. Srećom postoji uređaj za praćenje poziva pa će nakon nekog vremena lokacija sa koje je sagovornik pozvao biti otkrivena. No to ne znači da ćete stići na vreme. Svi saveti koje vam igra daje pre same igre se zapravo mogu iskoristiti ovde. Prepoznavanje opasnosti i davanje pravih instrukcija je ključ za rešavanje hitne situacije. Tokom poziva će se vreme u igri usporiti, pa ne morate žuriti ali ukoliko oklevate previše sa izvorom, sagovornik će jednostavno otići.


Kampanja igre se deli na nekoliko različitih gradova i režima a neretko će vas zateći neki predviđeni događaj, poput zemljotresa. Ovakvi događaji prate planirane kampanjske pozive i znaju biti baš uzbudljivi ali i strašni.


Wokrshop Podrška


Prvobitno, 911 Operator nije imao podršku za Workshop, ali je zaista očigledno koliko bi igra imala koristi od istog. Tim polako širi integraciju i nedavno je iz bete izašla Workshop podrška za modifikacije prevoda igre. Uskoro se očekuje i podrška za pozive koje su kreirali korisnici a oni već sada mogu da kreiraju svoje pozive upotrebom malog alata.  Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!