The CREW - Beta pregledThe Crew  se pojavila na E3 sajmu ove godine. Trejler je prikazao ubrzani snimak koji je trajao poprilično dugo. Kasnije se ispostavilo da je snimak ubrzana verzija demonstracije sveta igre. Mnoge je veličina sveta oduševila ali isto tako činjenica da je ovo prva zvanična next-gen open world racing igra ! Od zvanične objave aktivirane su dve bete. Prvoj su mogli igrači da pristupe nešto kasnije nakon objave, dok je druga počela pre par dana. Kako je NDA skinut mnogi igrači su podelili svoja mišljenja, video klipove i screenshotove. Ivory Tower i Ubisoft Reflections rade na igri. Prisetimo se - Ivory Tower je takođe radio na Need For Speed igrama, kao i Test Drive Unlimited igrama. The Crew će biti dostupan za Windows, Xbox One, Xbox 360  i Playstation 4 a igra se očekuje već 11 novembra ove godine.  Mi smo takođe bili deo testera druge bete i donosimo vam naše utiske.

The Crew - ukratko

The Crew je open world trkačka igra. Možete je zamisliti kao spoj Need For Speed i  Test Drive Unlimited serijala. Igra je smeštena u kompletno USA okruženje a svet je toliko glomazan da će vam, prema zvaničnim objavama, trebati 90 minuta vožnje da stignete od jednog do drugog kraja. The Crew ima nekoliko režima za igru sa više igrača. Iako možete da igrate potpuno sami i pređete celu kampanju, uvek će vam biti tu mogućnost da igrate sa drugim igračima. Ukoliko se oni nalaze u vašoj sesiji, jednim pritiskom tastera im možete poslati poziv i ukoliko bar jedan od njih prihvati, misiju ćete igrati zajedno. Kampanja za jednog igrača je propraćena veoma kvalitetnim scenama i scenarijima koji će se dešavati. Ima smislenu priču i prepuna je interesantnih događaja. Pored raznih misija i trka, svet je prepun različitih mini testova koje ćete moći da aktivirate dok vozite. Oni su odlično usklađeni u samo okruženje a ukoliko se dobro pokažete na testu, dobićete brojne nagrade koje će poboljšati vaše vozilo. Bilo kada možete da odlučite da vam je dosta misija i krenete da lutate mapom. Sigurno ćete videti mnogo toga, saznati nešto više o određenim lokacijama i zaraditi nivoe ukoliko usput radite testove. The Crew navodi da je sledeća generacija trkačkih igara otvorenog sveta i naši utisci iz bete to potvrđuju.


Gameplay

Beta koju smo mi igrali je imala pregršt misija koje su rasprostranjene širom velikih zona u svetu. Igrali smo od samog početka. Igra ima scene koje se prikazuju igračima i objašnjavaju priču. One su dobrog kvaliteta i zanimljivo ih je gledati. Nakon što ste nedužno okrivljeni i poslati u zatvor, agent zakona će vam ponuditi mogućnost da očistite vaše ime upotrebom vaših veština vožnje. Odatle vi preuzimate svu kontrolu, biraćete prvi auto i krenuti da se probijate ka vrhu kako bi pomogli agentu da uhapsi osobu zbog koje ste se inače nepravedno okrivljeni. Postoje svi popularni vidovi kamera, uključujući unutrašnju. Kontrole su savršene i igranje na tastaturi uopšte ne predstavlja problem. Upotreba miša je nepotrebna jer su sve prečice lako dostupne na tastaturi.


No, kada je sama srž gejmpleja u pitanju ona se manifestuje kao skup misija koje imaju logičku vezu sa pričom. To su bilo trke, dinamični zadaci ili nešto što uključuje vas za volanom ! Često će se od vas tražiti da pobedite u trci ili da onesposobite neko vozilo. Nekada i da testirate nove tipove vozila… Koji god tip misija da bude u pitanju uvek će vas iznenaditi nešto. Tim vas nije samo pustio da se trkate ili pratite set markera na mapi. Posvetili su pažnju detaljima koji nisu bitni za vašu trku. One su takođe zabavne ali i fer kada je težina u pitanju. AI vam neće mnogo opraštati totalne greške i moraćete da se potrudite malo kako bi pobedili. Pak, priča je linearna te su i misije jedna dugačka linija koja se oktljučava - nećete moći da radite misije “preko reda”.

Postoje određeni trenuci gde će vas juriti grupa “rivala” ili policija. Policija će pozvati dodatno pojačanje dok god pravite haos po gradu a jedini način da im pobegnete je da se izgubite iz njihovog videokruga. To nije baš lak posao a isto važi i za misije gde vas jure rivali. Pak one su tu da vam daju razlog da se provozate po prelepim livadama ili šumama u koje inače ne bi ušli.


Pored ovih glavnih misija postoji pregršt testova koji se aktiviraju jednostavnim prolaskom kroz njih. Oni variraju od slalom vežbi, do vaše mogućnosti da prođete direktno između dve mete, ostanete na putu pri visokoj brzini i slično. Ukoliko se dobro pokažete na ovim testovima igra će vas nagraditi novim delovima za vaš auto koji će vam podići performanse. Osim dobrih nagrada, oni takođe skraćuju vreme kada se krećete ka nekoj destinaciji koja nije blizu, te put nije dosadan.

Svako vozilo ima svoj nivo a od njega će zavisiti težina određene misije. Igračev avatar takođe ima svoj nivo. Od izmena na vozilu možete menjati određene delove na par načina. Jedan je otključavanje, drugi je kupovina kod određenih dilera i slično. Pored glavnih delova postoje i perkovi - pasivne mogućnosti koje možete aktivirati a koje će uopšteno poboljšati određeni deo vašeg vozila.

Opšti utisak je sjajan. Kontrole su savršene za korisnike koji koriste tastaturu. Postoji pregršt opcija za one druge koji imaju volane. Misije su različite i izmešane pa nikada nije dosadno raditi ih u dužim sesijama. Testovi su takođe za pohvalu kao i samo okruženje - The Crew svet je savršen, glomazan, prepun modernih efekata i sjajnih scena zbog kojih ćete stati pored puta da uhvatite screenshot. Igra je takođe dobro optimizovana u ovoj beti, no FPS je zaključan na 30.

Još jedna pohvala se može uputiti odličnom interfejsu - vrlo je praktičan i nećete morati da pauzirate igru uopšte. Beta nije imala mnogo problema što je dobar znak kada uzmemo u obzir datum objave ove igre. Bilo da želite da igrate sami, sa nekim igračem iz vaše sesije ili prijateljima, postoji mnogo zabave.


Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!