Najavljen je The Sims 4 !The Sims je jedan od najpopularnijih serijala na svetu ! Simulacija života iz 2000. godine je mnogo napredovala, kako kroz ekspanzije tako kroz nove nastavke i druge igre. Ceo The Sims je jedna lepa decenija mnogima u sećanju, bilo dok su uživali uz svoje ljubimce, putovali da vide piramide ili doživljavali urnebesne avanture. Do sada je izašlo mnogo ekspanzija, poslednji naslov u serijalu - The Sims 3 ih još uvek izbacuje i očekuje se još jedna na jesen ove godine. Svaka ekspanzija je donosila nešto novo u svaku Sims igru, bilo da su to objekti ili nove mogućnosti. Od 2009. kada je trojka izašla na tržište, izato je deset ekspanzija i dodatni “stuff” dodaci koji su donosili novu garderobu ili novi nameštaj. Mnogi su očekivali novosti kada je u pitanju nova The Sims igra i konačno je ovog meseca registrovan domen a vesti o novom simsu su zvanično objavljene na sajtu igre. The Sims 4 je najavljen za prvi kvartal 2014. godine. 


Igru će praviti Maxis zajedno sa The Sims Studio-m što nije bio slučaj za The Sims 3 koga je pravio The Sims Studio sam. Developeri su naznačili da će igra ostati pri svom dosadašnjem načinu rada - offline singleplayer što je donekle priznanje da su naučili svoju grešku sa Sim City-jem i prihvatili kritike igrača. Iako još uvek nema mnogo vesti koje su oficijalne, “procurele” su neke od informacija kao što je novi dizajn korisničkog interfejsa. No već skoro pet godina smo sa The Sims 3, šta bi četvorka mogla da nam donese ? Definitivno ćemo videti mnogo novina jer se Maxis vraća u punoj snazi na radu igre ali The Sims 4 bi trebao da počne novu generaciju u The Sims serijalu. Čekamo zvanične vesti i vratićemo se ovoj temi, u međuvremenu - pogledajmo šta igrači širom sveta žele od novog Simsa, ovo su neke od najzanimljivijih “želja” fanova.
Dinamičnost dešavanja

Životni tok jednog Sima je dosta repetitivan. Nađete posao, svakog dana idete na posao, u međuvremenu jedete, spavate ili radite nešto treće. Igra može postati zabavna tek kada dodate više Simova ili upoznate neku osobu koja će se useliti kod vas kasnije. Međutim koliko bi zanimljivije bilo da se nasumično dese neka od dešavanja kao što je nestanak struje, kvar na autu na putu za posao, pad meteora ili nešto treće, gde vi trebate da odradite na neki način novi put ka cilju.


Dinamični grad

Gradovi su generalno jedni te isti tokom mnogo godina provedenih u samoj igri. Igrači žele da iskuse nova dešavanja. Zašto umesto kuća nebi imali ogromne zgrade, gde možete provoditi svoje Sims dane uz komšije do vas ? Možda sa cimerom koji živi u tom apartmanu takođe ? Šta ukoliko bi dodali nove dinamične delove grada koji se menjaju konstantno, ili blokove koji su poznati po svojoj unikatnosti  tj. različiti su od drugih blokova, možda čak uvesti i finansijske razlike u blokovima ? Mnogi su takođe predlagali da žele da vide nove vrste zgrada, prave gradove koji će se razvijati tokom veka Sima.

Dinamične personalnosti

Do sada su simovi imali svoje vizije, osećanja, snove od kako su se rodili i to bi ostajalo isto do kraja njihovog života. Međutim igrači misle da bi oni trebali da imaju faze tih želja tokom svog života. Recimo dete koje je u igri vrlo bezobrazno može postati ozbiljnije dalje u životu. Ovo se donekle rešava životom deteta koje ima do svog odrastranja međutim ipak je previše statično. Naravno do sada je postojalo dosta mogućnosti izmene međutim misli se na generalno dinamički tok samog Sima na koji utiču ostali faktori, ili čak njegova sopstvena persona.


Iako ne postoje zvanične vesti, očekuje se da će The Sims 4 koristiti isti sistem ekspanzija kao i dosadašnji naslovi u igri. Nema dovoljno mesta za sve mogućnosti u jednoj igri, ukoliko bi bilo moguće igra bi zauzimala preko 50 GB što nije praktično. To možda znači da nećemo odmah videti sve što ima The Sims 3 već će se to postepeno ubacivati u igru vremenom. Uzevši u obzir da se Maxis vraća punom snagom, definitivno nas čeka fenomenalna igra, pogotovo kada uzmemo u obzir da je i The Sims 3 osetio nedostatak Maxis-a. Igra će biti offline, što je posebno naznačeno, međutim to se i očekivalo jer je jedna od karakteristika The Sims serijala. Definitivno se očekuje bolja grafika, The Sims ima svoju unikatnu grafiku ali nikome neće škoditi nekoliko dodatnih detalja! Serijal kao serijal i njegove ekspanzije će krenuti malo sporije verovatno, pogotovo kod korisnika koji imaju sve ekspanzije za The Sims 3, oni će imati mnogo više mogućnosti u trojci na početku. Na programerima je da odrade unikatnosti i novine koje će privući igrače da pređu sa trojke na četvorku.

Sajt "Igre i igrice" sadrži preko hiljadu igrica koje su potpuno besplatne. Na sajtu se nalaze igrice za decu, ali i za starije games igrače - arkadne, pucačine, borilačke, kvizovi, igre oblačenja, igrice za devojčice, itd. Pored zabavnih kategorija imamo i online igrice vožnje automobila i motora, za ljubitelje sporta imamo najbolje zanimljive sportske igre, a za razmišljanje tu su mozgalice, obrazovne i besplatna kompilacija strategija. Uživajte dok se igrate, jer čovek je srećan kada se okruži stvarima koje mu prijaju!